Språket som verktyg!

Författaren

Slamfarmen åter aktuell. 

1977 debuterade jag med den uppmärksammade och kritikerrosade romanen Slamfarmen som bygger på mina dagboksanteckningar från ett tungt och farligt arbete på en kemisk industri. Den hyllades som den tidens stora generationsroman men den har fortfarande mycket att säga om livet som arbetare varför jag ger ut en jubileumsutgåva med nyskrivet efterord. Återstår att se om den forfarande anses vara ”blixtrande intelligent, djupt allvarlig och starkt analytisk…med samma intensitet som i en krigsskildring”. Så skrev författaren Lars Gustafsson i Expressen. Och Torgny Lindgren prisade den i Svenska Dagbladet som ”obarmhärtig rolig”. Aftonbladets Lennart Bromander skrev att den var ”…ett ovanligt välriktat knytnävsslag mitt i veka livet på vårt borgerliga krissverige.” Andra kritiker sa att de sträckläste den. Så bara kastar er över den ni som vill uppleva den på nytt eller aldrig tagit del av den. Finns i storpocket.

Fantastiskt mottagande av Karlssons pojke.

Nya boken har fått ett fantastiskt mottagande. Alla recensenter är enbart positiva. Det enda negativa är de stora tidningarnas kallsinnighet. De vägrar envist att ge utrymme åt författare på mindre förlag. Men jag tänker inte låta det påverka mig, jag har min frihet och stolthet och läsarna med mig. Får många uppskattande brev, underbara samtal vid bokmässor och författarkvällar och boken drar blickarna till sig och säljer bra. Här kan ni se en del utlåtanden:

”Karnstedt framhärdar, sympatiskt och synnerligen respektingivande, i strävan att skriva inträngande och skarpladdade skildringar av arbetet och arbetets betydelse i vardagslivet.”

Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

” …Karlssons pojke är som ett slags brinnande testamente över en lång yrkeskarriär som fabriksarbetare, författare och läsfrämjare, en blandning av självbiografi och fiktion.”

Ulf Lundén, Dala-Demokraten

”Ett imponerande verk om Sverige idag…Karnstedt tar tempen på dagens samhälle, seriöst, men på ett underhållande sätt.”

Bengt Åkerblom, Wermlandia

”När jag läser…novellsamlingen Karlssons pojke… tänker jag på ”förbedjare” som Lars Ahlin, Göran Tunström och Björn Ranelid.”

Erik Löfvendahl, Arbetet

”Karnstedts språk är fyllt av en obändig berättarglöd, stundom strålande vackra metaforer och hela tiden en klargörande enkelhet.”

Pia Lindestrand, Tidskriften Klass

 

”Det är givetvis en politisk bok, lättas att sammanfatta under begreppet kamp. Karnstedt vill att hans texter ska förändra läsaren och indirekt också samhället.”

Anders Hjertén, Värmlands Folkblad

”Torgny Karnstedts novell Efter oss är så fint komponerad att den på ett övertygande sätt förmår väva samman en berättelse om det svenska folkhemmets uppgång och fall med vår tids dramatiska globala skeenden.”

Magnus Nilsson, litteraturprofessor, Malmö högskola

 

”Jag läser Karlssons pojke med stor behållning beundran för en så udda bok – jag känner ingen sådan varse sig i Sverige eller utanför. Storartat!”

Philippe Bouquet, professor, Le Man och Ivar-Lo-pristagare för sin forskning om svensk arbetarlitteratur.

Ny termin börjar – ny bok färdig

Nu har min nya bok kommit – Karlssons pojke. En skildring av Sverige och en värld i förvandling. Noveller om liv, arbete och barn. 286 sidor. Formgiven av Michael Olsson, Malmö. Landade den i dag den 3 augusti. M;in bror, min kusin och hans söner var här och hjälpte mig att bära. Tre pallar eftersom jag också ger ut en annan författare på mitt förlag, Victor Estby. Även hans bok Under kom. En tvillingfödsel med akut kejsarsnitt. Nu väntar ett omfattande arbete med boksläpp, releasefester och föreläsningar. Snart on the road again efter sommarens siesta. Ska besöka Malmö, Göteborg, Stockholm, Örebro, Karlstad, Lidköping, Växjö, Markaryd, Borås, Kramfors, Härnösand, Sundsvall, Skellefteå, bland annat. Fler platser tillkommer.

En månads vinteride

Efter ett år fyllt av föreläsningar som aldrig förr tar jag paus en månad. Ska skriva på en novellsamling som ska komma nästa år. Känner tacksamhet för att jag haft så många uppdrag men nu tar glädjen att få skriva över ett tag. Hoppas ni är sugna på en ny bok av mig.

Sommaren innebär skrivtid.

Nu närmar sig vårterminen sitt sitt slut. Sommaren välkomnas. Ser fram emot att få komma igång med mitt eget författande igen. För det krävs lugn och ro, något som är svårt att få under terminerna då jag föreläser flitigt. En ny roman väntar, en novellsamling och sedan ett nytt teatermanus. Så om det blir en regnig sommar kommer jag inte att beklaga mig, även om jag älskar solen, ljuset och värmen.

Värmländsk bokmässa i Karlstad.

Fredagen den 31 oktober och lördagen den 1 november finns jag som utställare på den Värmländska bokmässan i Karlstad. Jag delar utrymme med min gode vän, galleristen Lajos Flesser som kommer att visa illustrationer från nyutgåvan av Nils Holgerssons underbara äventyr, signerade Bengt Olson. Grafiska blad finns till försäljning. Även Flessers berömda bild av Ingo Johansson, som han sparade under sin tid som boxare, finns att beskåda och köpa. Jag kommer förutom att sälja förlagets egna böcker att erbjuda antikvariska böcker. Bokmässan äger rum på Carlstad Congress Center. Öppettider 10.00-17.00.

Hålltider på Bok och Bibliotek 2014.

För er som är på Bokmässan vill jag informera var jag finns. Har ingen egen monter i år. Här följer alla hålltider:Torsdag 25/9 träffas jag kl. 10.00-10.20 i DN:s monter F01:39. Då är jag tillsammans med Martin Widmark och Reza Sahle från Berättarministeriet. Kl. 10.20-10.40 samtalar jag med Jan Gradvall och Dilsa Demirbag-Sten. Senare samma dag 12.20-12.40 finns jag i Bonniers barnmonter B04:02. Då tillsammans med Reza från Berättarminsiteriet. Moderator är Cloette van Luik. Rubrik: ”Så tänder vi läsgnistan hos barn”.Fredag 26/9 är jag åter i DN:s monter kl. 10.00-10.20, då tillsammans med Dilsa Demirbag-Sten och Stina Wirsén. Moderator Cloette van Luik. Vid det tillfället kommer jag att få motta Riksskådebanans kulturpris 2014. Kl. 12.00-12.30 är jag hos Svensk Biblioteksförening under rubriken: ”Bibliotekarien + Berättarministeriet = Kärlek”. Vi kommer under dessa samtal att beröra vilka konsekvenser de sjunkande resultaten när det gäller läsförmågan hos unga är för de unga men också för samhället och hur de påverkar demokratin. Vi lyfter också frågan om vad som behöver göras för att vända utvecklingen och hur vi kan tända läsgnistan.Lördag 27/9 kommer jag kl. 13.00-13.30 att mottaga Björn Ranelids pris, som delas ut i samarbete med Lärarnas Riksförbund i deras monter C04:20, av Ranelid personligen. Kom gärna dit, det skulle glädja mig mycket.Söndagen den 28/9 deltar jag kl. 12.00 hos ABF, monter B09:19, i en kavalkad tillsammans med Henrik Johansson, Pia Lindestrand, Agneta Thomasin Svensson och Oscar Garcia från Föreningen Arbetarskrivare. Vi kommer att berätta om vår senaste hyllade antologi ”Det arbetande folket”.Resten av tiden kommer jag att mingla, gå på bra seminarier, besöka Värmlandsmontern för att träffa goa människor och höra på bra program, stanna var helst jag får lust, slå mig ner med en kopp kaffe och vara öppen för samtal med alla som är hågade. Min monter i år består av en axelväska där jag har några böcker och foldrar. Vi ses på mässan!

Björn Ranelidpriset 2014.

Den 20 maj på min födelsedag fick jag veta att jag skulle få årets Björn Ranelidspris. Dagen efter, på Björns födelsedag, blev det tillkännagivet officiellt. Priset delas ut på årets bokmässa i Göteborg lördagen den 27 september i Lärarnas Riksförbunds monter C 04:20. Ur motiveringen: ”Torgny Karnstedt är en av ordets och litteraturens främsta apostlar i Sverige”

Hela motiveringen:

Björn Ranelid och Lärarnas Riksförbund tillkännager i dag att Torgny Karnstedt är årets mottagare av Björn Ranelidpriset.

”Jag är en herde som vaktar flocken av ord, men ibland händer det att ett lamm springer bort eller att mamman blir riven till döds av ett rovdjur. Då sörjer jag och min själ sätter sig att vila på ett rosenblad. Ordet  väger ingenting och likväl är det mäktigare än allting annat i världen. Bokstäverna uppstår från döden när du läser dem. Ingen människa undgår språket i skrift och tal. Torgny Karnstedt är en av ordets och litteraturens främsta apostlar i Sverige. I mer än trettio år har han rest och verkat i det skriva och talade ordets tjänst på bibliotek, skolor, fabriker och olika företag i riket. Torgny Karnstedt är utbildad svetsare. Sedan 1990 har han varit författare och föreläsare på heltid. Han ser till att hålla gnistbildningen vid liv och fäller inte visiret när han möter skolelever som bjuder motstånd i den stund böcker och skrivande kommer på tal. Lyssnarna lämnar klassrummet med svetslågan i blicken. Han har mött åtminstone 300 000 (trehundratusen) barn och unga människor i Sveriges skolor och därtill lett skrivarkurser och skrivit skönlitterära böcker, artiklar, krönikor och essäer i olika ämnen. Han medverkat i många antologier. Torgny Karnstedt debuterade som författare år 1977 med romanen Slamfarmen och för densamma tilldelades han tidningen VI :s litteraturpris. det är en stor ära för mig och Lärarnas Riksförbund att få kungöra 2014 års mottagare av Björn Ranelidpriset.

Priset kommer att delas ut under Bokmässan i Göteborg, lördagen den 27 september i Lärarnas Riksförbunds monter C 04:20

Regionombud för Sveriges Författarförbund 

Författarförbundet är i färd med att bygga upp ett nätverk av regionombud som ska bevaka ordområdet inom kulturen. Det skrivna ordet är språk- och kulturbärande och en förutsättning för spridningen av demokratiska värden. Litteraturen är också ett eget konstområde och en vitaliserande kraft i samhället. Det är av stor vikt att skolan ges utrymme och resurser att arbeta med litteraturen som pedagogiskt verktyg där lustläsning och eget skrivande står i centrum. Bemannade, tillgängliga och välutrustade skolbibliotek skötta av utbildad personal borde vara en självklarhet men är det inte. I dag saknar många skolor skolbibliotek trots att det är inskrivit i lagen att så ska vara fallet. Vidare måste folkbiblioteken få möjlighet att arbeta med sitt läsfrämjande uppdrag. Vi vill verka för att professionella författare och översättare ska beredas utrymme att medverka i olika sammanhang och då arvoderas lägst i enlighet med de riktlinjer som Författarförbundets rekommenderat. Vi vill också se till att regionerna stöder läsfrämjande och litteraturspridande projekt som bygger på kvalitet, bredd och tillgänglighet. Vi vill också att regionerna ska verka för att ta emot fristadsförfattare. Jag är regionombud för Skåne och välkomnar alla som vill söka stöd i dessa frågor inom regionen att höra av sig för att stärka ordets värde och bygga nätverk.

Föreningen Arbetarskrivare

I mars valdes jag om till vice ordförande i Föreningen Arbetarskrivare för tredje året i rad. Ett hedersamt uppdrag. Vi är en rikstäckande förening som verkar för att lyfta fram människors arbete och vardag. Vi utvecklar berättarkonsten tillsammans, ger ut egna antologier, har krönikörer i de stora fackliga tidskrifterna. Vi ger de många i samhället en röst. Våra historier gör skillnad.  Vi erbjuder även skrivarkurser och delar ut stipendier. I år tilldelades vårt stipendium om 5000 kronor till Carola Ankarborg från Gävle.  Mer om henne och vår förening kan du läsa på vår hemsida: www.arbetarskrivare.se. Den 14 juni släpper vi vår nionde antologi – Det arbetande folket. Medverkar gör 35 medlemmar.

DAF-för-BR
635 thoughts on “Författaren

 1. Pingback: canadian pharmacy online reviews

 2. Pingback: psiholog

 3. Pingback: where to buy hydroxychloroquine for coronavirus

 4. Pingback: Suicide Squad 2

 5. Pingback: cialis soft tabs canadian pharmacy

 6. Pingback: yesmail.ru

 7. Pingback: psychophysics.ru

 8. Pingback: kremlin-team.ru

 9. Pingback: medunitsa.ru

 10. Pingback: KremlinTeam

 11. Pingback: link

 12. Pingback: hydroxychloroquine covid 19 treatment

 13. Pingback: gidonline-ok-google

 14. Pingback: hydroxychloroquine 200 mg tablet

 15. Pingback: side effects of hydroxychloroquine

 16. Pingback: cialis 20mg low price

 17. Pingback: A3ixW7AS

 18. Pingback: buy cialis toronto

 19. Pingback: online doctor prescription for viagra

 20. Pingback: cost of viagra

 21. Pingback: ukraine

 22. Pingback: vechernyy urgant

 23. Pingback: Porno

 24. Pingback: buy hydroxychloroquine online india

 25. Pingback: 66181

 26. Pingback: chernaya vodova

 27. Pingback: buy prescription drugs from india

 28. Pingback: hydroxychloroquine 200mg coupons

 29. Pingback: natural cure for ed

 30. Pingback: ivermectin 3mg pill

 31. Pingback: ivermectin coronavirus

 32. Pingback: stromectol pill

 33. Pingback: plaquenil price us

 34. Pingback: dapoxetine from mexico pharmacy

 35. Pingback: order plaquenil

 36. Pingback: stromectol cream

 37. Pingback: how does dapoxetine work best

 38. Pingback: buy ivermectin nz

 39. Pingback: hydroxychloroquine still used for covid 19

 40. Pingback: best pharmacy online

 41. Pingback: what is deltasone

 42. Pingback: blogery_i_dorogi 2 blogery_i_dorogi

 43. Pingback: blogery_i_dorogi

 44. Pingback: bender na4alo 2021

 45. Pingback: pain meds online without doctor prescription

 46. Pingback: what can i eat on a keto diet

 47. Pingback: keto diet plan for women

 48. Pingback: keto diet meatloaf

 49. Pingback: cytotmeds.com

 50. Pingback: doxy 200

 51. Pingback: mindful dating

 52. Pingback: podolsk-region.ru

 53. Pingback: chelovek-iz-90-h

 54. Pingback: Dating site

 55. Pingback: totally free online dating sites

 56. Pingback: soderzhanki-3-sezon-2021.online

 57. Pingback: Online dating sites

 58. Pingback: mature women dating

 59. Pingback: best place to buy generic viagra online

 60. Pingback: causes of ed

 61. Pingback: ed treatment drugs

 62. Pingback: valtrex lowest price

 63. Pingback: cheap medications online

 64. Pingback: safe buy cialis

 65. Pingback: tadalafil online pharmacy

 66. Pingback: can i buy cialis online

 67. Pingback: seo plan for ecommerce website

 68. Pingback: cialis online without prescription

 69. Pingback: when will cialis be over the counter 2017

 70. Pingback: can i buy cialis in uk

 71. Pingback: buy cialis online in canada

 72. Pingback: overnight cialisis on line

 73. Pingback: recommended canadian online pharmacies

 74. Pingback: how long before cialis kicks in

 75. Pingback: do canadian pharmacies verify prescriptions

 76. Pingback: buy cialis without perscription

 77. Pingback: no credit card adult dating sites

 78. Pingback: dating game online free

 79. Pingback: top

 80. Pingback: aussie cialis

 81. Pingback: buy ativan mexico

 82. Pingback: real cialis

 83. Pingback: prinivil drug cost

 84. Pingback: free dating websites without registration

 85. Pingback: site

 86. Pingback: lovoo premium testen

 87. Pingback: Ukrainskie-serialy

 88. Pingback: afisha-kinoteatrov.ru

 89. Pingback: prinivil 10 mg

 90. Pingback: buy very cheap prices fast delivery

 91. Pingback: buy tadalafil tablets

 92. Pingback: buy viagra cheaper

 93. Pingback: video

 94. Pingback: topvideos

 95. Pingback: kinoteatrzarya.ru

 96. Pingback: el chinito viagra

 97. Pingback: pfizer mx todo sobre viagra index

 98. Pingback: best payday loans cypress

 99. Pingback: can't see tinder matches

 100. Pingback: where can i buy tretinoin

 101. Pingback: retin a cream buy online

 102. Pingback: generic viagra overnight

 103. Pingback: projectio-freid

 104. Pingback: psy2022

 105. Pingback: psy

 106. Pingback: business cash advance pasco

 107. Pingback: news news news

 108. Pingback: 20mg usa

 109. Pingback: buy c5 cialis

 110. Pingback: walmart cialis

 111. Pingback: fastest delivery of generic cialis

 112. Pingback: 4569987

 113. Pingback: Zakhar Berkut hd

 114. Pingback: cialis without prescriptions canada

 115. Pingback: express scripts pharmacy

 116. Pingback: Chloromycetin

 117. Pingback: ed pills comparison

 118. Pingback: lasix 500 mg price

 119. Pingback: levitra oder viagra oder cialis

 120. Pingback: non prescription ed drugs

 121. Pingback: buy cialis tadalafil tablets

 122. Pingback: erectile dysfunction pills

 123. Pingback: finasteride 1 mg

 124. Pingback: finasteride buy online

 125. Pingback: tadalafil pill

 126. Pingback: amoxicillin 500 mg without a prescription

 127. Pingback: order clomid

 128. Pingback: buy cialis in cro

 129. Pingback: legal canadian prescription drugs online

 130. Pingback: viagra without prescription

 131. Pingback: web medical information

 132. Pingback: best ed pills

 133. Pingback: how plaquenil works

 134. Pingback: paxil erectile dysfunction

 135. Pingback: usa pharmacy india

 136. Pingback: neurontin substitutes

 137. Pingback: cheap online pharmacies from india

 138. Pingback: cialis dapoxetine

 139. Pingback: dapoxetine cialis

 140. Pingback: free shipping for cialis

 141. Pingback: college paper writing service

 142. Pingback: cheap essay

 143. Pingback: rogaine and propecia

 144. Pingback: example dissertation

 145. Pingback: zithromax capsules 250mg

 146. Pingback: cheap essay writing service online

 147. Pingback: essay writers toronto

 148. Pingback: neurontin prices

 149. Pingback: thesis proposal help

 150. Pingback: zithromax for sale online

 151. Pingback: custom essays writing service

 152. Pingback: thesis to book

 153. Pingback: prescription without a doctor's prescription

 154. Pingback: sat essay help

 155. Pingback: where can i buy metoclopramide 10mg

 156. Pingback: synthroid vs generic

 157. Pingback: diflucan oral

 158. Pingback: walmart priligy

 159. Pingback: clomid and multiples

 160. Pingback: buy prednisolone

 161. Pingback: doxycycline price walgreens

 162. Pingback: viagra over the counter walmart

 163. Pingback: where can i purchase zithromax online

 164. Pingback: viagra cost

 165. Pingback: cheap viagra online

 166. Pingback: albuterol 5931057922

 167. Pingback: ivermectin virus

 168. Pingback: online doctor prescription for viagra

 169. Pingback: atorvastatin 20 mg usa

 170. Pingback: azithromycin price canada

 171. Pingback: lasix without a prescription

 172. Pingback: augmentin 600

 173. Pingback: generic pills for sale

 174. Pingback: terbinafine 250 mg nz

 175. Pingback: lamotrigine 25mg no prescription

 176. Pingback: why is business ethics important essay

 177. Pingback: i need help writing my essay

 178. Pingback: writing essay my holiday

 179. Pingback: write my fluid mechanics research paper

 180. Pingback: cheap essay writing service

 181. Pingback: what is cialis

 182. Pingback: buy viagra online usa

 183. Pingback: viagra precios

 184. Pingback: cialis vs viagra effectiveness

 185. Pingback: where can i buy azathioprine

 186. Pingback: buy myambutol

 187. Pingback: how much does generic viagra cost

 188. Pingback: buying cialis

 189. Pingback: buy floxin

 190. Pingback: cialis

 191. Pingback: loperamide coupon

 192. Pingback: how to identify original cialis

 193. Pingback: cost of sumatriptan

 194. Pingback: generic nitrofurantoin

 195. Pingback: cephalexin tablets

 196. Pingback: hydrochlorothiazide 5mg united kingdom

 197. Pingback: generic viagra online canada

 198. Pingback: lasix 100mg

 199. Pingback: viagra without a doctor prescription canada

 200. Pingback: what dosage of zithromax for chlamydia

 201. Pingback: where to buy medicine: "ivermectin"?

 202. Pingback: nitrofurantoin purchase

 203. Pingback: hoe lang werkt viagra pil

 204. Pingback: waar koop ik cialis

 205. Pingback: where can you buy cialis online

 206. Pingback: what is the side effects of viagra tablets

 207. Pingback: alendronate 35mg pricealendronate australia

 208. Pingback: top ed pills

 209. Pingback: ed dysfunction treatment

 210. Pingback: gpckszwm

 211. Pingback: tamsulosin otc

 212. Pingback: ed pills online

 213. Pingback: estradiol usa

 214. Pingback: cheap cialis

 215. Pingback: gktyzbhx

 216. Pingback: how to buy erythromycin 250 mg

 217. Pingback: generic cialis in india

 218. Pingback: 141genericExare

 219. Pingback: order permethrin 30g

 220. Pingback: amitriptyline no prescription

 221. Pingback: viagra

 222. Pingback: how to buy venlafaxine 75 mg

 223. Pingback: buy viagra in philippines

 224. Pingback: bisacodyl price

 225. Pingback: doxycycline tablets

 226. Pingback: order oxybutynin 5 mg

 227. Pingback: phenytoin 100mg tablet

 228. Pingback: buy viagra without prescription

 229. Pingback: cheapest fluconazole

 230. Pingback: generic cialis tadalafil 20mg

 231. Pingback: acetazolamide 250mg for sale

 232. Pingback: 20 mg generic sildenafil

 233. Pingback: how to purchase tolterodine

 234. Pingback: trazodone usa

 235. Pingback: cheap desmopressin mcg

 236. Pingback: rosuvastatin coupon

 237. Pingback: cialis/generic

 238. Pingback: cost of warfarin

 239. Pingback: meds without a doctor prescription

 240. Pingback: carvedilol 12.5 mg without a prescription

 241. Pingback: prochlorperazine united states

 242. Pingback: canadian pharmacy ezzz viagra

 243. Pingback: clozapine 25mg tablet

 244. Pingback: tadalafil

 245. Pingback: clindamycin 150mg without a prescription

 246. Pingback: viagra click here info buy cialis

 247. Pingback: loratadine cost

 248. Pingback: cialis daily online

 249. Pingback: tadalafil generic

 250. Pingback: ciprofloxacin over the counter

 251. Pingback: cheap cephalexin

 252. Pingback: citalopram tablets

 253. Pingback: free cialis in canada

 254. Pingback: celecoxib uk

 255. Pingback: cheap cefuroxime

 256. Pingback: where can i buy clonidinemg

 257. Pingback: cheap buspirone

 258. Pingback: olmesartan without a prescription

 259. Pingback: dutasteride 0,5mg no prescription

 260. Pingback: viagra

 261. Pingback: anastrozole generic

 262. Pingback: buy donepezil

 263. Pingback: atomoxetine over the counter

 264. Pingback: leflunomide united states

 265. Pingback: meclizine 25mg online

 266. Pingback: glimepiride cost

 267. Pingback: fexofenadine tablet

 268. Pingback: ed drugs online from canada

 269. Pingback: how to buy spironolactone 25mg

 270. Pingback: pioglitazone pharmacy

 271. Pingback: aripiprazole 15 mg without a doctor prescription

 272. Pingback: where can i buy amoxocillin

 273. Pingback: escitalopram 10mg united states

 274. Pingback: furosemide 40 mg online

 275. Pingback: tadalafil over the counter

 276. Pingback: sildenafil tablets

 277. Pingback: zyvox 600mg medication

 278. Pingback: where can i buy zyprexa 5mg

 279. Pingback: buy viagra uk online

 280. Pingback: zyloprim price

 281. Pingback: how to purchase zovirax 400 mg

 282. Pingback: zithromax 500 without prescription

 283. Pingback: blog link

 284. Pingback: buy zestril

 285. Pingback: cialis sublingual

 286. Pingback: zanaflex 2 mg australia

 287. Pingback: wellbutrin price

 288. Pingback: voltaren australia

 289. Pingback: where can i buy verapamil 40mg

 290. Pingback: valtrex 500 mg generic

 291. Pingback: tricor medication

 292. Pingback: toprol 100mg over the counter

 293. Pingback: thorazine 50 mg canada

 294. Pingback: is viagra over the counter

 295. Pingback: buy tenormin 25mg

 296. Pingback: viagra without a doctor prescription

 297. Pingback: spiriva 9 mcg uk

 298. Pingback: skelaxin 400 mg tablets

 299. Pingback: singulair 4mg over the counter

 300. Pingback: rogaine without prescription

 301. Pingback: robaxin 500mg for sale

 302. Pingback: risperdal australia

 303. Pingback: zyrtec 70 otc

 304. Pingback: revatio 20mg online pharmacy

 305. Pingback: retin-a cream 0.05% without a prescription

 306. Pingback: remeron australia

 307. Pingback: zyrtec hives relief

 308. Pingback: reglan australia

 309. Pingback: cefdinir antibiotic

 310. Pingback: pyridium 200 mg over the counter

 311. Pingback: can i buy amoxicillin over the counter

 312. Pingback: pulmicort uk

 313. Pingback: pfizer viagra eservice

 314. Pingback: provigil usa

 315. Pingback: protonix united states

 316. Pingback: order proscar 5mg

 317. Pingback: viagra

 318. Pingback: procardia without a doctor prescription

 319. Pingback: cheap viagra

 320. Pingback: proair inhaler 100 mcg tablets

 321. Pingback: prilosec cheap

 322. Pingback: prevacid australia

 323. Pingback: prednisolone no prescription

 324. Pingback: canada drugs online

 325. Pingback: plaquenil cost

 326. Pingback: phenergan over the counter

 327. Pingback: periactin 4mg for sale

 328. Pingback: approved canadian online pharmacies

 329. Pingback: viagra gives me a headache

 330. Pingback: nortriptyline over the counter

 331. Pingback: Hydrea

 332. Pingback: motrin 200 mg price

 333. Pingback: Cialis Professional

 334. Pingback: mobic for sale

 335. Pingback: generic Zovirax

 336. Pingback: Dipyridamole

 337. Pingback: canadian online pharmacy

 338. Pingback: micardis 20mg tablet

 339. Pingback: best online pharmacy stores

 340. Pingback: men's ed pills

 341. Pingback: does walmart have viagra

 342. Pingback: where can i buy meclizine 25mg

 343. Pingback: cheapest macrobid

 344. Pingback: luvox coupon

 345. Pingback: where can i buy lopressor 25mg

 346. Pingback: generic pills

 347. Pingback: cheapest lopid

 348. Pingback: generic viagra canada

 349. Pingback: levaquin 750 mg without a doctor prescription

 350. Pingback: lamisil 250 mg medication

 351. Pingback: indocin united states

 352. Pingback: buy zithromax 500mg online

 353. Pingback: imuran pills

 354. Pingback: canadian pharmacy meds

 355. Pingback: viagra generic name

 356. Pingback: over the counter viagra substitute walgreens

 357. Pingback: where to buy viagra

 358. Pingback: click site

 359. Pingback: viagra for sale

 360. Pingback: imodium coupon

 361. Pingback: cialis generic

 362. Pingback: cialis for sale

 363. Pingback: imitrex 100 mg australia

 364. Pingback: pharmacy

 365. Pingback: cialis pill

 366. Pingback: imdur nz

 367. Pingback: hyzaar australia

 368. Pingback: geodon otc

 369. Pingback: new ed drugs

 370. Pingback: essay writing company reviews

 371. Pingback: how to purchase flonase nasal spray

 372. Pingback: cost of flomax 0,2mg

 373. Pingback: generic Cipro

 374. Pingback: etodolac 300mg for sale

 375. Pingback: where to buy erythromycin 500 mg

 376. Pingback: elavil online pharmacy

 377. Pingback: generic drugs

 378. Pingback: dramamine cheap

 379. Pingback: doxycycline online

 380. Pingback: diltiazem tablets

 381. Pingback: buy differin

 382. Pingback: cheap diamox 250 mg

 383. Pingback: depakote 250mg united kingdom

 384. Pingback: ddavp 0.1mg medication

 385. Pingback: dapsone 1000caps coupon

 386. Pingback: research methodology thesis

 387. Pingback: how to find someone to write my paper

 388. Pingback: phd thesis help

 389. Pingback: generic viagra

 390. Pingback: need help writing a research paper

 391. Pingback: cymbalta generic

 392. Pingback: essay writing service discount code

 393. Pingback: dissertation chapters

 394. Pingback: essay writing help for high school students

 395. Pingback: United healthcare viagra

 396. Pingback: order crestor 5 mg

 397. Pingback: customessaywriterbyz.com

 398. Pingback: real viagra for less

 399. Pingback: cozaar otc

 400. Pingback: help 123 essay

 401. Pingback: Canadian viagra 50mg

 402. Pingback: coumadin nz

 403. Pingback: coreg coupon

 404. Pingback: cost of combivent 50/20 mcg

 405. Pingback: cialis levitra

 406. Pingback: symbicort inhaler 160/4,5mcg usa

 407. Pingback: colchicine 0,5mg canada

 408. Pingback: US viagra sales

 409. Pingback: clozaril purchase

 410. Pingback: clonidine 0,1mg for sale

 411. Pingback: clomid 50mg purchase

 412. Pingback: Buy viagra without rx

 413. Pingback: cleocin 300mg australia

 414. Pingback: sildenafil pills buy

 415. Pingback: automatic paper writer

 416. Pingback: essay writing service uk best

 417. Pingback: online essay help

 418. Pingback: buy an essay online cheap

 419. Pingback: write an argument essay

 420. Pingback: viagra singapore

 421. Pingback: trusted essay writing service

 422. Pingback: buy nothing day essay

 423. Pingback: how to assign oxidation number

 424. Pingback: assignment define

 425. Pingback: viagra hawaii

 426. Pingback: custom essay writing

 427. Pingback: how much is sildenafil 50 mg

 428. Pingback: cbd oil for chronic pain

 429. Pingback: instant online payday loans

 430. Pingback: sildenafil 1mg

 431. Pingback: cbd oil for dogs with cancer

 432. Pingback: cbd rich hemp oil benefits

 433. Pingback: purchase viagra usa

 434. Pingback: cbd hemp oil for sale

 435. Pingback: viagra order in united states

 436. Pingback: sildenafil products

 437. Pingback: benefits of cbd rich hemp oil

 438. Pingback: cbd oil and blood pressure

 439. Pingback: sildenafil buy online without a prescription

 440. Pingback: cbd oil 300mg

 441. Pingback: amoxicillin 500 mg purchase without prescription

 442. Pingback: cbd oil for sale on amazon

 443. Pingback: personal loans tulsa

 444. Pingback: apply for payday loans online

 445. Pingback: speedy cash

 446. Pingback: generic viagra revatio

 447. Pingback: quick loans in maryland

 448. Pingback: best installment loans

 449. Pingback: Pfizer viagra canada

 450. Pingback: fast payday loans

 451. Pingback: buy viagra online canada

 452. Pingback: most trusted payday loans online

 453. Pingback: personal loans charlotte nc

 454. Pingback: car insurance price

 455. Pingback: car insurance quotes 21

 456. Pingback: car insurance texas

 457. Pingback: automobile insurance quotes florida

 458. Pingback: cialis online

 459. Pingback: cheapest online car insurance quotes

 460. Pingback: viagra 100mg generic

 461. Pingback: sr22 insurance

 462. Pingback: car insurance online now

 463. Pingback: viagra canada paypal

 464. Pingback: insurance car companies

 465. Pingback: car insurance quotes comparison sites

 466. Pingback: nationwide insurance

 467. Pingback: generic cialis

 468. Pingback: golden nugget online casino

 469. Pingback: online casino

 470. Pingback: chumba casino

 471. Pingback: casino

 472. Pingback: casino moons online casino

 473. Pingback: free slots online

 474. Pingback: best casino games

 475. Pingback: gambling casino

 476. Pingback: sugarhouse casino online nj

 477. Pingback: buy generic drugs

 478. Pingback: casino online real money

 479. Pingback: viagra.com

 480. Pingback: how to buy claritin

 481. Pingback: cipro without a doctor prescription

 482. Pingback: dog antibiotics without vet prescription

 483. Pingback: cost of cephalexin 500mg

 484. Pingback: cost of celexa

 485. Pingback: celebrex pharmacy

 486. Pingback: ceftin 500 mg without a prescription

 487. Pingback: catapres no prescription

 488. Pingback: cialis online

 489. Pingback: buy cialis

 490. Pingback: best viagra online

 491. Pingback: calcium carbonate 500 mg without a prescription

 492. Pingback: buy viagra

 493. Pingback: generic cialis no prescription

 494. Pingback: cephalexin 500 good rx

 495. Pingback: how to buy Biaxin 500 mg

 496. Pingback: cialis price in canada

 497. Pingback: cheap viagra online canada pharmacy

 498. Pingback: benicar 20mg australia

 499. Pingback: baclofen 10 mg price

 500. Pingback: buy viagra online ireland

 501. Pingback: buy avodart 0,5mg

 502. Pingback: where can i buy atarax 10 mg

 503. Pingback: mexico cialis

 504. Pingback: ashwagandha 60caps no prescription

 505. Pingback: how to buy tamoxifen 10 mg

 506. Pingback: cheapest arimidex 1 mg

 507. Pingback: viagra price in malaysia

 508. Pingback: aricept 5 mg no prescription

 509. Pingback: strattera 25 mg pills

 510. Pingback: arava 20mg cost

 511. Pingback: antivert 25mg prices

 512. Pingback: cleckleyfloors.com

 513. Pingback: where can i buy antabuse 500 mg

 514. Pingback: amoxicillin 250 mg online

 515. Pingback: buy allegra 120 mg

 516. Pingback: viagra

 517. Pingback: aldactone 25 mg otc

 518. Pingback: actos 30 mg tablets

 519. Pingback: abilify 10mg over the counter

 520. Pingback: legit canadian online pharmacy

 521. Pingback: viagra

 522. Pingback: finasteride 5 mg cheap

 523. Pingback: viagra cost

 524. Pingback: cost of lexapro 20 mg

 525. Pingback: propecia 5mg prices

 526. Pingback: canadian pharmacy

 527. Pingback: lasix 40mg cost

 528. Pingback: levitra 60 mg pharmacy

 529. Pingback: generic cialis

 530. Pingback: sildenafil 50 mg price

 531. Pingback: lm360.us

 532. Pingback: Cialis 60 mg usa

 533. Pingback: buy sildenafil

 534. Pingback: order Cialis 20 mg

 535. Pingback: https://www.azhydroxychloroquine.com

 536. Pingback: Cialis 60mg cheap

 537. Pingback: Cialis 10mg generic

 538. Pingback: cialis pills

 539. Pingback: viagra buy

 540. Pingback: cheap Cialis 60mg

 541. Pingback: cialis generic tadalafil

 542. Pingback: Cialis 60 mg generic

 543. Pingback: where to buy viagra

 544. Pingback: Cialis 40 mg united kingdom

 545. Pingback: Cialis 40mg australia

 546. Pingback: buy hydroxychloroquine

 547. Pingback: Cialis 40 mg pharmacy

 548. Pingback: Viagra 120mg no prescription

 549. Pingback: http://grassfed.us

 550. Pingback: online viagra

 551. Pingback: cialis coupon

 552. Pingback: Viagra 130mg pills

 553. Pingback: cheap Viagra 200 mg

 554. Pingback: Viagra 100mg uk

 555. Pingback: cheap sildenafil

 556. Pingback: Viagra 25 mg pills

 557. Pingback: Viagra 100 mg coupon

 558. Pingback: how to buy Viagra 200mg

 559. Pingback: Viagra 150 mg purchase

 560. Pingback: buy generic cialis australia

 561. Pingback: viagra hong kong where to buy

 562. Pingback: sildenafil 100mg price

 563. Pingback: where can i buy cheap viagra in australia

 564. Pingback: http://cialistodo.com

 565. Pingback: buy viagra online no prescrip

 566. Pingback: online casinos real money

 567. Pingback: real money online casino

 568. Pingback: safe viagra on the web

 569. Pingback: buy viagra cheap

 570. Pingback: canadian pharmacy cialis

 571. Pingback: buy viagra new york

 572. Pingback: sildenafil

 573. Pingback: buy cialis online reddit

 574. Pingback: viagra pill

 575. Pingback: viagra canada

 576. Pingback: generic sildenafil

 577. Pingback: viagra pills for sale

 578. Pingback: buy viagra

 579. Pingback: viagra cheap

 580. Pingback: free casino games

 581. Pingback: online casino real money usa

 582. Pingback: best online casino usa

 583. Pingback: slots real money

 584. Pingback: new cialis

 585. Pingback: cialis internet

 586. Pingback: buy viagra no prescription required

 587. Pingback: cialis generic

 588. Pingback: slots online

 589. Pingback: online casino voucherstation

 590. Pingback: best online australian casinos

 591. Pingback: cialis 5 mg

 592. Pingback: best real money online casinos

 593. Pingback: casinos

 594. Pingback: compare prices viagra generic 100mg

 595. Pingback: viagra for sale

 596. Pingback: cash advance

 597. Pingback: payday loans online

 598. Pingback: how long does cialis last

 599. Pingback: payday loans online

 600. Pingback: order careprost eyelash free shipping

 601. Pingback: tadalafil vs sildenafil

 602. Pingback: chewable viagra 100mg

 603. Pingback: online casino slots no download

 604. Pingback: live casino slots online

 605. Pingback: generic viagra cost

 606. Pingback: casino games online

 607. Pingback: buy cialis

 608. Pingback: best online casino

 609. Pingback: sildenafil 100mg price walmart

 610. Pingback: levitra

 611. Pingback: generic vardenafil

 612. Pingback: cialis mastercard

 613. Pingback: online canadian pharmacy

 614. Pingback: hydroxychloroquine mexico over the counter

 615. Pingback: cheapest ed pills online

 616. Pingback: cheapest ed pills online

 617. Pingback: new ed pills

 618. Pingback: cheap viagra

 619. Pingback: can you buy chloroquine over the counter

 620. Pingback: buy generic viagra online

 621. Pingback: careprost

 622. Pingback: cialis 5 mg

 623. Pingback: generic cialis 2019

 624. Pingback: when will cialis be over the counter

 625. Pingback: over the counter viagra

 626. Pingback: order cialis online

 627. Pingback: buy ciprofloxacin

 628. Pingback: tadalafil without a doctor's prescription

 629. Pingback: fast shipped viagra from canada

 630. Pingback: generic ventolin

 631. Pingback: Buy viagra brand

 632. Pingback: Brand name viagra

 633. Pingback: cost of cialis

 634. Pingback: buy cialis online

 635. Pingback: Generic viagra next day deliveryNotiser:

Föreläsaren

Besvärliga tider – nya möjligheter. I dessa tider med Covid 19 och global pandemi har vi kulturarbetare drabbats hårt. Vi har förlorat vår ekonomiska bas,...

Förlaget
Slamfarmen i jubileumsutgåva.

Med anledning av att min debutroman Slamfarmen, en bok som kraftigt hyllades av kritikerna och läsarna, fyllde 40 år gav jag ut...

Författaren
Slamfarmen åter aktuell. 

1977 debuterade jag med den uppmärksammade och kritikerrosade romanen Slamfarmen som bygger på mina dagboksanteckningar från ett tungt och farligt arbete på...