Språket som verktyg!

Referenser

 

Röster från skolor

 

”Jag trodde det skulle suga men det var fett bra.”
Kille, Fredrika Bremergymnasiet, Haninge.

”Jag hatar att läsa men när du pratade om läsning fick du mig att älska det på något sätt.”
Tjej, Kungsmadskolan, Växjö.

Vi har de senaste åren haft många olika författare här men jag måste säga att Torgny Karnstedt har varit den absolut bästa vad gäller läsinspiration. Lärarna kan inte lovorda honom nog och eleverna sitter knäpptysta fast han håller på i 70 minuter. Han inspirerar verkligen till läsning.”
Sonja Veka, bibliotekarie Nobelgymnasiet Karlstad

”Det är många som hyllar ditt besök, många som vill att du ska komma igen. Framför allt jag. Du är fan den bästa föreläsaren jag lyssnat på. Jag kan till och med säga att du var roligare än Sören Olsson och Anders Jakobsson och det är ju inte så lätt. Du var hästlängder bättre än dem. Jag tycker du ska fortsätt komma till vår skola, även om jag inte kommer gå kvar där själv. Ungdomen behöver en sådan som du emellanåt.Torgny Karnstedt? Ja, de va han ”fan”-gubben, va? HAHA!”
Zarah Virtanen Windh, årskurs 8, Karlsängskolan, Nora

”Mitt i prick!, Vilket proffs! Vilken inledning, han fängslade oss direkt. Kan vi inte ta hit honom igen?”
Lärarröster från yrkesskolan Optima, Jacobstad, Finland

”Torgny tog eleverna på fullaste, blodigaste allvar och hade en framtoning och ett levande språk som gjorde att de blev engagerade – det handlade plötsligt om dem själva och deras liv. Vad orden kan betyda för att styra och forma sitt eget liv blev tydligt under Torgnys samtal med ungdomarna”
Peer Hovden, ellärare Elof Lindälvsgynasium, Kungsbacka och krönikör i Yrkeslärare

”Karnstedt pratar väldigt inspirerande och roande om betydelsen av språket och språkinlärning. Vi blev supernöjda.
Skolbibliotekarierna i Mölndal

”Hejsan Torgny! jag har läst alla dina böcker! och måste erkänna jag är inget fans av böcker, men fan jag läste nog ”låtsas kungen” 10 ggr under min tid på gymnasiet på Kungsmadskolan i växjö, där du var nyligen. även om jag inte går kvar på skolan så återkommer jag varje gång jag hör att du ska dit.”
Jesper Lundvall

”Han fick en verkligen att lyssna. Han hade ett intressant sätt att prata plus att han kunde förklara på ett sätt som var otroligt lätt att förstå.”
Flicka, årskurs 9, Torsby

”Torgny berättar med stort engagemang och mycket humor om yrkesidentitet, språket som verktyg, manligt och kvinnligt, skrivarvånda och mycket mer. Han är en färgstark föreläsare som når ut till hela elevgruppen. Det märks på både skratt och applåder. För många av eleverna höjs intressenivån för språket rejält. Tack vare Torgnys breda erfarenhet utanför skolans värld tillför han nya dimensioner till svenskundervisningen. I det praktiska skrivarbetet i samband med besöken ser vi ofta elever lyfta sig långt över sin vanliga nivå”.
Kristina Nyberg, kärnämneslärare vid Distras yrkesförberedande program i Enskede

”Torgny Karnstedt kan jag verkligen rekommendera”
Eva Cesar, gymnasiebibliotekarie, Arbete och Lärande, Alvesta bibliotek

”Publiken skrattar friskt”
Anette Ekström, bibliotekschef Gislaved

”Torgny har själv varit arbetare och kan ta grabbarna på deras planhalva. Flera av killarna refererade till den där ”författaren” vid ett flertal tillfällen efter att han hade åkt.”
Tommy Flatnäs, bygglärare Vilunda Gymnasium Upplands Väsby

”Du lyckades fånga eleverna. Ditt budskap om språkets betydelse går rakt in i hjärtat. Låtsaskungen bör alla lärare läsa!”
Maria Nilsson, lärare Ljungby

”Alla var enormt nöjda och talade länge om besöket. Få författare kan engagera så många elever i ett och samma besök! Han är ett proffs!”
Helena Näslund, skolbibliotekarie, Sandviken

 

Studiedagar

”På lärarutbildningen vid Karlstads Universitet har vi sedan ett tiotal år tillbaka anlitat Torgny Karnstedt som föreläsare om språkets och läsandets betydelse för människans hela livssituation. Torgny har förmedlat sitt budskap med stark inlevelse, kreativitet, insikt och humor, vilket har gjort honom till vår mest uppskattade föreläsare. Våra studenters utvärderingar har åren igenom visat att Torgny har en säker förmåga att kommunicera med våra studenter på ett fängslande och trollbindande sätt.”
Christina Dahlin, Lärare och kursledare på lärarutbildningen
”Han har en sällsynt förmåga att nå ungdomar och kommunicera om läsandets betydelse i ett modernt samhälle.”
Ur prismotiveringen till utmärkelsen: ”Årets läsfrämjare”, utdelat av En Bok För Allas vänner 1995.


Notiser:

Föreläsaren

Besvärliga tider – nya möjligheter. I dessa tider med Covid 19 och global pandemi har vi kulturarbetare drabbats hårt. Vi har förlorat vår ekonomiska bas,...

Förlaget
Slamfarmen i jubileumsutgåva.

Med anledning av att min debutroman Slamfarmen, en bok som kraftigt hyllades av kritikerna och läsarna, fyllde 40 år gav jag ut...

Författaren
Slamfarmen åter aktuell. 

1977 debuterade jag med den uppmärksammade och kritikerrosade romanen Slamfarmen som bygger på mina dagboksanteckningar från ett tungt och farligt arbete på...