Språket som verktyg!

FÖRFATTAREN

Jag debuterade som författare 1977 med den uppmärksammade och prisbelönta romanen Slamfarmen. Därefter har jag skrivit 13 böcker, varit redaktör för två antologier, skrivit manus till en tevefilm och en teaterpjäs, författat ett stort antal krönikor, kåserier, noveller, debatt- och kulturartiklar.

Länge kombinerade jag mitt skrivande med industriarbete, främst som svetsare. Sedan 1989 har jag varit författare på heltid.

Jag skriver för att jag har något att berätta, för att jag vill vara med och påverka samhället.

 

Människans behov av identitet, självkänsla och delaktighet löper som en röd tråd i mitt arbete. Att känna sina rötter gör det lite lättare att förstå sig själv, sin samtid, men också sin framtid. Med litteraturen hjälp utforskar vi våra liv.

Vid sidan om mitt författarskap föreläser jag flitigt om människans behov av språk och om fantasins betydelse. Jag vill inspirera mina deltagare och inbjuder till samtal som berör.

Det är i mötet allting sker.
Världen är full av berättelser.
Och det mesta är ännu osagt.Notiser:

Föreläsaren
Snart dags för ny möten i Sverige

Nya bokningar trillar in och snart ger jag mig av ut på vägarna igen för nya möten med...

Förlaget
Slamfarmen i jubileumsutgåva

Med anledning av att det var 40 år sedan jag debuterade med romanen Slamfarmen, en bok som hyllades unisont av kritikerna och...

Författaren
Slamfarmen gör comback!

Det är 40 år sedan jag debuterade med den uppmärksammade och kritikerrosade romanen Slamfarmen som bygger på mina dagboksanteckningar från ett tungt...